Noi am pregătit azi pentru varianta acestei reţete de budincă de orez cu portocale, însă nu uita că poţi folosi orice fruct zemos care îţi este pe plac. Evident, fructele de sezon pot avea întâietate atunci când te vei pregăti să prepari acest desert.

Budincă de orez cu portocale- Ingrediente

200 g orez
1 l lapte
3 linguri smântână
1 baton de vanilie
3 linguri zahăr pudră
1 praf de sare

Pentru sosul de portocale
1 cană zeamă de portocale
2 linguri miere de albine

Budincă de orez cu portocale - Cum se prepară

Se spală orezul, se opăreşte 2-3 minute, apoi se scurge de apă şi se pune la fiert cu laptele, un praf de sare şi cu batonul de vanilie. Când bobul de orez este aproape fiert, se adaugă zahărul şi, după 2-3 clocote, se ia vasul de pe foc. Se lasă acoperit, să se răcească şi să intre complet laptele în bobul de orez.Între timp, se pun la fiert zeama de portocale şi mierea de albine, până ce se îngroaşă ca un sirop. Se lasă apoi la răcit. Se amestecă orezul cu smântâna, se pune în forme şi se lasă la frigider circa o oră pentru a se întări. În momentul servirii, se răstoarnă orezul din forme, pe farfurii de desert şi se adaugă sosul de portocale. Şi gata cea mai bună budincă de orez cu portocale.

Loading...