Simplu şi uşor de preparat, poţi pregăti această budincă de orez cu scorţişoarăîn orice moment al zilei.

Ingrediente pentru budincă de orez cu scorţişoară

250 g orez
750 ml lapte
250 g zahăr
3 ouă
coaja de la o lămâie
1 baton scorţişoară
scorţişoară pudră

Mod de preparare pentru budincă de orez cu scorţişoară

Se pune laptele la fiert şi când începe să fiarbă se adaugă zahărul, orezul, coaja de lămâie tăiată bucăţi mari şi batonul de scorţişoară. După ce s-a fiert orezul, se trage oala de pe foc şi se lasă să se răcească uşor. Se scot batonul şi coaja de lămâie. Se bat gălbenuşurile şi se adaugă în orez, apoi se pun şi albuşurile bătute spumă. Vasul se pune la bain-marie şi se amestecă timp de 10 minute ca să se facă şi ouăle. Se scoate de la bain-marie şi se toarnă în vesela de servit. Se serveşte călduţ sau rece, presărat cu scorţişoară.

Loading...