Orezul este un aliment sănătos şi nu în ultimul rând accesibil ca preţ. Descoperă această budincă de orez cu şuncă şi pregăteşte o masă copioasă pentru familia ta.

Ingrediente pentru budincă de orez cu şuncă

500 g orez
1,5 l supă de pui
2 morcovi potriviţi fierţi
250 g şuncă
150 g piept de pui fiert
1 lingură unt
2 linguri pesmet
5 ouă
150 g caşcaval
2-3 fire pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare pentru budincă de orez cu şuncă

Pui orezul la fiert în supa de pui şi îl laşi până se pătrunde bine, după care îl dai să se răcească. Tai un morcov fâşii, iar pe celălalt, şunca şi carnea de pui, cubuleţe.
Amesteci uşor orezul cu ouăle bătute bine, cu şunca, morcovii, pieptul de pui, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Ungi o formă de tort cu unt şi o tapetezi cu pesmet, după care torni compoziţia de orez. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari deasupra caşcavalul ras. Laşi să se răcorească, după care o tai şi o serveşti.

Loading...