Iată un aperitiv simplu şi rapid, ideal pentru masa de Crăciun. Prepară o budincă de pâine cu măsline, iar pofticioşii nu vor rezista tentaţiei.

Budincă de pâine cu măsline - Ingrediente

1 pâine veche
500 ml lapte
6 ouă
2 linguri smântână
50 g măsline negre feliate
60 g unt
50 g măsline verzi feliate
200 g brânză telemea rasă
piper roşu, opţional
cimbru verde, opţional

Budincă de pâine cu măsline - Mod de preparare

Ungi cu unt o tavă de cozonac. Tai în felii jumătate de pâine, iar restul cubuleţe. Întinzi unt pe fiecare felie, le aşezi pe fundul tăvii şi pe laterale, iar restul le păstrezi. Amesteci, separat, cubuleţele de pâine cu laptele mixat, în prealabil, cu gălbenuşurile, cu măslinele, smântâna şi cu brânza. Baţi albuşurile spumă, le încorporezi cu o paletă în amestecul de pâine şi răstorni compoziţia în tavă. Acoperi cu restul de felii de pâine unse cu unt şi dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte. Laşi budinca la răcit în tavă, o răstorni pe un platou şi o decorezi, dacă vrei, cu piper şi cu crenguţe de cimbru.

Budincă de pâine cu sos de vanilie

Budincă de banane, desertul care te va cuceri rapid

Budincă cu prune şi orez, reţeta de post

Loading...