Cea mai bună mâncare pentru acest început de săptămână este această budincă de piure cu roşii.

Ingrediente pentru budincă de piure de cartofi cu roşii

4 cartofi
15 roşii mici (cherry)
4 ouă
150 g unt
nucşoară
rozmarin
sare
piper

Mod de preparare pentru budincă de piure de cartofi cu roşii

Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă foarte bine şi apoi se zdrobesc. Se amestecă cu unt şi nucşoară, după gust. După ce se răcoreşte piureul se amestecă cu ouăle şi se pune compoziţia într-o formă unsă cu unt. Deasupra se aşază roşioarele, întregi sau tăiate pe jumătate, cu partea bombată în sus. Se pun bucăţele de unt, se presară rozmarin şi se dă la cuptor pentru aproximativ 15 de minute. Budinca de piure de cartofi cu roşii se serveşte fierbinte.

Loading...