Budincă de piure de cartofi cu roşii

budinca piure rosii jpeg

Cea mai bună mâncare pentru acest început de săptămână este această budincă de piure cu roşii.

Ingrediente pentru budincă de piure de cartofi cu roşii

4 cartofi 15 roşii mici (cherry) 4 ouă 150 g unt nucşoară rozmarin sare piper

Mod de preparare pentru budincă de piure de cartofi cu roşii

Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă foarte bine şi apoi se zdrobesc. Se amestecă cu unt şi nucşoară, după gust. După ce se răcoreşte piureul se amestecă cu ouăle şi se pune compoziţia într-o formă unsă cu unt. Deasupra se aşază roşioarele, întregi sau tăiate pe jumătate, cu partea bombată în sus. Se pun bucăţele de unt, se presară rozmarin şi se dă la cuptor pentru aproximativ 15 de minute. Budinca de piure de cartofi cu roşii se serveşte fierbinte.