Budinca de turtă dulce este un desert care poate fi gătit rapid, nu are costuri ridicate şi nu necesită noţiuni aprofundate de bucătărie.
Uica Mihai, bucătar din părţile Banatului, susţine că a învăţat reţeta în tinereţe, pe vremea când muncea în bucătăriile bavareze, şi că de atunci o găteşte de fiecare dată când vrea să îndulcească un musafir. Iată, mai jos, indicaţiile bucătarului bănăţean, pe care, dacă le respectaţi întocmai, o să puneţi pe masă un desert delicios.

"Să iei o pungă de jumătate de kilogram de turtă dulce, chiar din aceea glazurată cu ciocolată dacă găseşti, că e mai savantă şi delicată. Şi feliază turtele cu cuţitul, iar mai apoi stropeşte-le cu un ceai negru amestecat cu rom şi un strop de rachiu de cireşe.

Află cum se prepară budinca de turtă dulce pe adevarul.ro.

Loading...