O combinaţie perfectă de gusturi şi arome, într-un singur fel de mâncare!

Ingrediente

4 vinete
2 cepe
500 g ciuperci
300 g telemea
100 g smântână
3 ouă
4 linguri ulei
sare
piper
frunze de busuioc pentru decor

Cum se prepară

Vinetele se spală, se taie rondele, se dau cu sare şi cu piper şi se lasă 10 minute la scurs. Ciupercile se curăţă, se spală foarte bine şi se taie fâşii. Într-o cratiţă se pun 2 linguri de ulei, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă să se înăbuşe. Se adaugă ciupercile şi se lasă să fiarbă până când zeama lăsată de ciuperci scade. Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşază vinetele şi peste ele ciupercile călite. Brânza rasă sau frământată se amestecă cu smântâna şi cu ouăle bătute şi se toarnă peste vinete şi ciuperci. Se introduce vasul la cuptor pentru 30-40 de minute. Se servesc calde, decorate cu frunze de busuioc.

Loading...