Budincă de vinete şi ciuperci

StockFood 389815 jpeg

E anotimpul lor, al vinetelor, prinţele toamnei! Îmbogăţeşte-le gustul cu aromatele ciuperci!

Ingrediente

4 vinete 2 cepe 500 g ciuperci 300 g telemea 100 g smântână 3 ouă 4 linguri ulei sare piper frunze de busuioc pentru decor Mod de preparare

Vinetele se spală, se taie rondele, se dau cu sare şi cu piper şi se lasă 10 minute la scurs. Ciupercile se curăţă, se spală foarte bine şi se taie fâşii.

Într-o cratiţă se pun 2 linguri de ulei, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă să se înăbuşe. Se adaugă ciupercile şi se lasă să fiarbă până când zeama lăsată de ciuperci scade.

Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşază vinetele şi peste ele ciupercile călite. Brânza rasă sau frământată se amestecă cu smântâna şi cu ouăle bătute şi se toarnă peste vinete

şi ciuperci. Se introduce vasul la cuptor pentru 30-40 de minute. Se servesc calde, decorate cu frunze de busuioc.

sursa foto: StockFood