Şi sănătoase şi gustoase...Şi săţioase. Am căutat noi idei pentru prichindeii tăi şi iată ce-ţi propunem:

Dificultate mică
Preparare 120'
Pentru 8 porţii

Ingrediente

500 g orez
2 l lapte
5 ouă
300 g zahăr
300 g brânză de vaci
150 g stafide
coaja de la o lâmâie
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare

Mod de preparare

Pui laptele la fiert cu un praf de sare. Când dă în clocot, adaugi orezul spălat şi scurs şi laşi să fiarbă 15-20 de minute. Opreşti focul, adaugi zahărul, esenţa şi coaja de lămâie şi laşi să se răcească bine.

După ce se răceşte orezul, îl amesteci cu brânza de vaci scursă bine, gălbenuşurile şi stafidele. Încorporezi albuşurile bătute spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos deasupra (circa o oră). Laşi budinca să se răcească în formă. O poţi servi cu gem sau cu cremă de vanilie, dar este delicioasă şi simplă.

sursa foto: Shutterstock

Loading...