Ciobanii din zona Bran-Moeciu spun că cea mai bună mămăligă pentru bulz cu brânză de oaie se face pe foc iute, se răstoarnă pe o suprafaţă plană, se taie numai cu aţă, iar umplutura să fie musai din brânză de burduf preparată tradiţional.

Bulz cu brânză de oaie - Ingrediente (15 porţii)

300 g mălai
1 l apă
sare
300 g brânză de oi
4 linguri de unt

Bulz cu brânză de oaie - Mod de preparare

Pui apa la fiert într-un ceaun, adaugi sare şi faci o mămăligă pripită pe care o laşi să se răcorească.Cu mâna umedă iei bucăţi de mămăligă potrivit de mari şi le turteşti puţin. La mijlocul fiecăreia pui puţin unt şi o lingură de brânză, apoi strângi şi îi dai o formă rotundă.

Bulzii formaţi îi dai la cuptor sau îi pui pe jar (dacă eşti la iarbă verde) şi îi laşi până devin crocanţi la suprafaţă. Brânza din interior trebuie să se topească. Se mănâncă imediat, simpli sau cu smântână.

Loading...
Evaluează articolul