Am primit la redacţie aceastră reţetă, ni s-a părut delicioasă şi inedită în acelaşi timp, şi am decis să o încercăm.

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă

600-700 g carne tocată de vită

3 cepe

1 ardei gras

2 linguri ulei

1 morcov ras

ierburi aromate (oregano, busuioc)

sare

piper

boia

1 ou

100 ml smântână

100 ml apă minerală

Mod de preparare:
Căleşti uşor ceapa tocată în uleiul încins, apoi adaugi ardeiul gras tocat mărunt şi morcovul ras. Laşi să se rumenească puţin, adaugi carnea şi condimentezi cu ierburi aromate, după gust. Amesteci continuu circa cinci minute, adaugi sare, piper şi boia, după gust, şi laşi să se răcească.

Într-o tavă unsă cu ulei, pui un strat din trei foi de plăcintă, având grijă ca ultima să fie unsă cu câteva picături de ulei. Peste stratul de foi, întinzi 1/3 din amestecul de carne şi continui aşa până termini ingredientele. Deasupra trebuie să ai foi de plăcintă.

O tai bucăţi cu un cuţit ascuţit (ca să fie mai uşor de tăiat după coacere), iar deasupra adaugi oul bătut cu smântâna şi apa minerală. Introduci tava la cuptor, la foc mediu, circa 45-50 de minute. Trebuie să se rumenească bine. O laşi să se răcească, după care o tai urmând liniile trasate iniţial.

De la Alina Nicoleta Păduraru, Vălenii de Munte

Loading...