Ai renunţat la carne sau doar ţii post? Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la un burger delicios şi suculent. Avem pentru tine azi o reţetă de burger cu vinete şi hummus.

Burger cu vinete şi hummus

 

Ingrediente pentru 2 burgeri

 

Pentru hummus:

 
  • 425 g năut la conservă, scurs şi clătit
  • 3 căţei de usturoi
  • 60 ml ulei de măsline, plus mai mult pentru servire
  • 1 lămâie, stoarsă
  • 2 linguri de sos tahini
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • sare, după gust
 

Pentru burger:

 
  • 1 vânătă
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă de paprika
  • ½ linguriţă pulbere de usturoi
  • ½ linguriţă fulgi de ardei roşu
  • ½ linguriţă sare
  • ½ linguriţă piper
  • 2 chifle 
  • salată, pentru servire
  • ceapă roşie, feliată, pentru servire
 

Mod de preparare

Adăugaţi năutul, usturoiul, sucul de lămâie, tahini, chimen şi sare într-un blender şi amestecaţi până la netezire. Veţi obţine hummusul.
Feliaţi vinetele în patru felii de 2 ½ cm. Se presară sare pe ele şi se lasă să stea 20-30 minute, apoi se usucă cu un şerveţel de hârtie.
Într-un bol mic, amestecaţi uleiul, paprika, praful de usturoi, fulgii de ardei roşu, sarea şi piperul.
Ungeţi fiecare parte a feliilor de vinete cu amestecul de ulei şi condimente.
 
 
Încălziţi o tigaie sau grătar la foc mediu-înalt şi gătiţi fiecare felie de vinete pentru 3-4 minute pe parte.
Construieşte-ţi burgerul: pe chifla de jos adaugă salata şi ceapa, apoi felia de vinete. 
Unge fiecare felie cu hummus si apoi pune chifla deasupra. Poftă bună!
 
 
Loading...