Deşi ne-am obişnuit cu burgerii din carne de vită, această variantă cu ton proaspăt este una inedită, dar delicioasă şi mult mai uşoară.

Ingrediente:

Pentru burgeri

600 g file de ton proaspăt

2 linguri muştar Dijon

1 lingură miere

2 fire ceapă verde

Sare, piper după gust

4 chifle pentru burgeri

30 g valeriană sau baby spanac

2 linguri ulei măsline

Pentru sos

125 g maioneză

O lingură capere

2 căţei de usturoi

Zeama de la o lămâie

Piper negru, după gust

Mod de preparare:

Toci mărunt fileul de ton cu un cuţit (nu îl dai prin maşina de tocat sau prin blender). Amesteci tonul cu ceapă verde tocată, muştar, miere, sare şi piper. Formezi patru burgeri. Încălzeşti uleiul într-o tigaie antiaderentă şi prăjeşti burgerii, câte 2 minute pe fiecare parte. Îi scoţi pe şerveţele absorbante.

Toci caperele mărunt, dai usturoiul pe răzătoarea mică. Amesteci maioneza cu usturoi, capere, zeamă de lămâie şi piper negru.

Tai chiflele pe jumătate, le ungi cu sos, pui câte un burger pe fiecare. Ornezi cu valeriană sau baby spanac şi aşezi „capacul“ chiflei.

Serveşti cu chipsuri de cartofi.

SURSA: foodnetwork.co.uk

Loading...