Gustoasă şi răcoroasă, perfectă pentru zilele caniculare de vară, supa de iaurt turcească te va cuceri de la prima degustare. Se prepară uşor, din doar câteva ingrediente, iar dacă îţi place sosul tzatiki, va deveni una din preferatele tale.

Ingrediente

100 g orez alb

150 ml supă de vită

2 pahare mari de iaurt

1 căţel de usturoi

25 g unt

2 ouă

1 legătură mărar

1 castravete feliat

ardei iute, opţional

sare

piper

Mod de preparare

Pui la fiert în vase separate ouăle şi orezul. Într-o tigaie, căleşti în puţin unt topit usturoiul pisat, apoi adaugi orezul scurs bine. Laşi pe foc 1-2 minute. Încorporezi iaurtul şi supa de vită strecurată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu mărarul tocat. Serveşti cu ouăle feliate, bucăţi de castravete şi ardei iute, opţional.

Sursa https://turkishstylecooking.com

Sursa foto 123rf.com

Loading...
Evaluează articolul