Dacă te-ai întors de pe meleagurile Greciei şi deja iţi este dor de mâncarea întâlnită în restaurante, poţi încerca acest preparat cu caracatiţă, se găteşte uşor, la fel ca preparatele de pui.

De ce ingrediente ai nevoie pentru caracatiţă cu usturoi
500 g caracatiţă congelată
7 ml otet de vin rosu
zeamă de la 2 lămâi
3 căpăţâni de usturoi
3 frunze de dafin
cimbru proaspăt
sare
piper
50 ml ulei, pentru prăjit
600 ml apă

Cum prepari caracatiţă cu usturoi

Speli bine caracatiţa şi o tai bucăţi. Pui la foc, oţetul, coaja de lămâie, cimbrul şi frunzele de dafin. Adaugi caracatiţa, o acoperi şi o găteşti la foc mediu, aproximativ 10 minute.

Acoperi cu apa, condimentezi cu sare şi piper, după gust. O laşi la fiert 2 ore, până când caracatiţa devine purpurie.
Separat, încingi uleiul, apoi prăjeşti caracatiţa fiartă, la foc mediu, cu usturoiul curăţat şi tocat.
Serveşti fierbinte cu zeamă de lămâie.

Sursa www.thedailymeal.com

Loading...
Evaluează articolul