Doamnelor şi domnilor vă invităm, cu mic cu mare, la o porţie zdravănă de carne de vită cu legume.

Ingrediente

400 g carne de viţel
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 morcovi
2 ardei graşi (roşu şi galben)
1 broccoli mic
5-6 teci de fasole verde din conservă
3 linguri ulei
5 linguri suc de roşii
200 g orez pentru garnitură
sare
rozmarin
piper

Pentru sosul marinat
6 linguri soia
1 linguriţă zahăr
3 linguri ulei
1 lingură ghimbir proaspăt ras

Mod de preparare

Amesteci, într-un castron mare, ingredientele pentru sosul marinat, tai carnea bucăţele potrivite, le introduci în sos şi le laşi la marinat peste noapte. Aşezi carnea cu tot cu sosul marinat (dar strecurat) într-un vas termorezistent, pui şi două linguri de ulei, puţină apă, acoperi cu folie de aluminiu şi îl introduci în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute.

Adaugi legumele tăiate după preferinţă, presari sare, rozmarin şi piper, ­după gust, sucul de roşii, amesteci şi mai laşi în cuptor încă 30 de minute, până când legumele se înmoaie.
Separat, fierbi orezul în apă cu Delikat şi o lingură de ulei, îl strecori şi îl serveşti alături de legume şi carne.

Loading...