Cartofi cu şuncă şi ciuperci

1366133995 8097cartofi 20cu 20suncca 20si 20ciuperci jpeg

Pentru 4 porţii Preparare 90' Dificultate medie

Ingrediente

5 cartofi

150 g şuncă

2 ouă

4-5 ciuperci

100 g telemea de oi

1 ceapă mică

1 căţel de usturoi

2 linguri ulei de măsline

2 linguri smântână

5-6 măsline negre fără sâmburi

1 vârf de cuţit oregano uscat

½ legătură pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt în ulei încins, adaugi şunca şi ciupercile tăiate cubuleţe şi continui călirea până scade zeama. Pui sare şi piper, după gust, apoi iei tigaia de pe foc. Ungi şi tapetezi un vas termore zistent, apoi aşezi deasupra un strat de cartofi tăiaţi felii subţiri, adaugi compoziţia cu şuncă şi ciuperci.

Adaugi măslinele feliate şi acoperi cu încă un strat de felii de cartofi. Separat, amesteci, într-un castron, ouăle, telemeaua rasă şi smântâna, apoi torni amestecul peste cartofi. Presari deasupra oregano uscat şi pătrunjel tocat şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 40-45 de minute. Îi serveşti calzi.