Ne plac foarte mult cartofii gratinaţi, şi din acest motiv nu pierdem nicio ocazie să-i pregătim.

Ingrediente

7-8 cartofi
2 căţei usturoi
100 g smântână
2 ouă
3 linguri ulei
1 linguriţă muştar
2-3 fire de ceapă verde
pătrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare

Speli cartofii bine sub jet de apă rece, îi fierbi în apă cu sare, îi scurgi şi îi cureţi de coajă, apoi îi tai felii subţiri. Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi feliile de cartofi în straturi, presari printre ei usturoiul zdrobit, ceapa verde tocată fin, sare şi piper, după gust. Stropeşti cu ulei ultimul strat de cartofi, acoperi cu smântâna bătută cu muştar şi ouă, apoi introduci vasul în cuptorul încins în prealabil, aproximativ 40 de minute. Serveşti cartofii calzi, decoraţi cu pătrunjel verde.

Loading...