Cartofi la cuptor cu ton FOTO

cartofi la cuptor cu ton jpeg

Cartoful este o sursă bogată de nutrienţi, vitamine şi minerale şi este mult mai benefic pentru organism decât broccoli, sfecla, bananele, nucile şi avocado, arată cele mai recente descoperiri ale cercetătorilor britanici. Îi poţi prepara astfel: cartofi crocanţi la cuptor fără prea mult ulei, cartofi dulci la cuptor, cu condimente, cartofi la cuptor în coajă sau o delicioasă combinaţie de cartofi la cuptor cu ton.

Cartofi la cuptor cu ton - Ingrediente (4 porţii)

2 linguri ulei de măsline 2 conserve cu ton 400 g roşii în conservă 1 kg cartofi 1 lingură pesmet 150 ml smântână 100 g unt 3 linguri făină 500 ml lapte 1 ceapă mare 50 g parmezan ras sau caşcaval sare piper

Cartofi la cuptor cu ton - Mod de preparare

Ceapa se căleşte puţin în ulei de măsline împreu-nă cu bucăţile de ton. Se adaugă roşiile tocate şi sucul lor, se fierbe câteva minute şi se condimentează cu sare şi piper. Cartofii se taie felii.

image

Într-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă făina, amestecându-se continuu. Se toar-nă laptele rece treptat, amestecând continuu, sare şi se amestecă până se formează un sos gros.

image

Într-un vas termorezistent mai mare sau în patru mai mici, unse cu unt şi tapetate cu pesmet, se aşază un strat de cartofi, unul din amestecul de ton, cartofi, ton şi se încheie cu cartofi. Se toarnă smântâna peste.

image

Se întinde sosul deasupra cartofilor, se presară parmezanul ras sau caşcavalul, se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate folia şi se mai lasă 15 minute, ca să se rumenească.

image