Cartofi rumeniţi la cuptor, atât de buni că ţi se topesc în gură

cartofi rumeniti jpeg

Cu brânză rasă, o salată verde sau o friptură apetisantă, cartofii rumeniţi la cuptor sunt atât de buni încât ţi se topesc în gură.

Ingrediente 1 kg cartofi, feliaţi rondele 5 linguri unt ulei 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă rozmarin 2 linguriţe usturoi pudră 1 linguriţă busuioc 250 ml fiertură de pui sare piper pătrunjel tocat, pentru servire

Încingi cuptorul la 240 °C. Ungi o tavă întinsă cu puţin ulei. Într-un bol, amesteci untul , cimbrul, rozmarinul, usturoiul pudră, busuiocul, sare şi piper, după gust. Dai compoziţia la microunde sau o topeşti pe baie de aburi.

Combini cu rondelele de cartofi, până ce sunt acoperite în totalitate. Aşezi în tavă şi dai la cuptor 15 minute, apoi, dacă vrei să iasă şi mai crocanţi cartofii, îi întorci şi îi mai ţii 10 minute. Torni supa de pui în tavă şi o mai laşi în cuptor încă 10-15 minute. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa http://12tomatoes.com