Cu brânză rasă, o salată verde sau o friptură apetisantă, cartofii rumeniţi la cuptor sunt atât de buni încât ţi se topesc în gură.

Ingrediente
1 kg cartofi, feliaţi rondele
5 linguri unt
ulei
1 linguriţă cimbru uscat
1 linguriţă rozmarin
2 linguriţe usturoi pudră
1 linguriţă busuioc
250 ml fiertură de pui
sare
piper
pătrunjel tocat, pentru servire

Mod de preparare – Cartofi rumeniţi la cuptor
Încingi cuptorul la 240 °C. Ungi o tavă întinsă cu puţin ulei. Într-un bol, amesteci untul , cimbrul, rozmarinul, usturoiul pudră, busuiocul, sare şi piper, după gust. Dai compoziţia la microunde sau o topeşti pe baie de aburi.

Combini cu rondelele de cartofi, până ce sunt acoperite în totalitate. Aşezi în tavă şi dai la cuptor 15 minute, apoi, dacă vrei să iasă şi mai crocanţi cartofii, îi întorci şi îi mai ţii 10 minute. Torni supa de pui în tavă şi o mai laşi în cuptor încă 10-15 minute. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa http://12tomatoes.com

Loading...
Evaluează articolul