Cartofi umpluţi

Cartofi umpluti jpeg

O reţetă de sezon pe care trebuie să o încerci neaparat. Cartofi umpluţi se fac rapid, au un aspect plăcut şi sunt pe gustul tuturor.

Ingrediente:

6 cartofi (medii) 1 roşie mare 100 g brânză telemea (sau burduf) 1-2 linguri smântână câteva frunze de pătrunjel busuioc (opţional) sare piper sare grunjoasă

Mod de preparare:

Speli şi cureţi de coajă cartofii, cu ajutorul sării grunjoase. Îi înveleşti în folie de staniol şi îi coci 30 de minute, până se înmoaie, sau îi fierbi în apă cu puţină sare, nu prea tare, ca să nu se sfărâme. Îi laşi să se răcească, apoi îi scobeşti puţin, la un capăt, pe fiecare în parte, cu o linguriţă fină. Păstrezi miezul de la cartofi şi îl amesteci cu brânza, pătrunjelul şi smântâna.

Dregi de gust cu sare şi piper. Speli şi tai roşia cubuleţe. Umpli fiecare cartof cu o linguriţă din pasta de brânză obţinută şi decorezi cu roşiile cubuleţe şi verdeaţă (pătrunjel sau busuioc).