Fruct exotic, cu mare valoare nutritivă, avocado este folosit la prepararea salatelor, supelor şi a antreurilor.

Preparare 15'
Coacere 30'
Dificultate mică

Ingrediente

4 cartofi mari
1 fruct de avocado
1 ceapă mică roşie
1 ceapă verde
1 ardei gras galben
100 g brânză de oi
roşii cherry
sare
piper

Mod de preparare

Speli bine cartofii, îi usuci cu un prosop, îi înfăşori în folie de aluminiu şi îi coci, în cuptorul bine încins, aproximativ 25-30 de minute.

Între timp, tai fructul de avocado în două, scoţi sâmburele, îndepărtezi coaja şi mixezi pulpa fructului, transformând-o în piure.

Tai cubuleţe ceapa roşie, ceapa verde şi ardeiul, le amesteci cu brânză sfărâmată şi cu piureul de avocado. Condimentezi totul cu sare şi cu piper, în funcţie de gust.

Tai un capac deasupra fiecărui cartof, scoţi o parte din miez şi în locul lui umpli cu amestecul de ingrediente pregătite. Cartofii umpluţi se servesc cu roşii cherry.

Loading...