Cartofii copţi prind o aromă inedită atunci când îi pregăteşti zdrobiţi şi îi asezonezi cu usturoi şi brânză.

Ingrediente pentru cartofi zdrobiţi cu usturoi şi brânză la cuptor

6-7 cartofi, tăiaţi în jumătate

5-6 linguri ulei

4 căţei de usturoi, pisaţi

100 g parmezan, ras

pătrunjel proaspăt tocat, după gust

sare

piper

Mod de preparare – Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi brânză

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Ungi o tavă întinsă cu 3 linguri de ulei. Aşezi cartofii în tavă pe partea cu miezul şi îi dai la cuptor 20-25 de minute. Îi întorci pe partea cealaltă şi îi zdrobeşti uşor cu o lingură.

Îi ungi cu restul de ulei. Amesteci parmezanul cu usturoiul şi îl presari peste cartofi. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor încă 20 de minute. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://dinnerthendessert.com

Loading...