Istoria cataifului se pierde în negura timpurilor. „Localnicii”, fie că se numesc libanezi, palestinieni, sirieni sau egipteni, îl prepară de când se ştiu, iar varietatea reţetelor indică accesibilitatea şi popularitatea unei prăjituri pe cât de simple, pe atât de bune. Iată una dintre variantele de reţetă pe care o poţi prepara chiar tu: cataif cu migdale.

Cataif cu migdale - Ingrediente (1 tavă)

400 g aluat cataif
150-200 g migdale
4 linguriţe zahăr pudră
3 căni zahăr tos
4 căni apă
1 linguriţă scorţişoară
1 pahar de ulei sau unul de unt topit
coajă rasă de lămâie
apă de trandafiri

Cataif cu migdale - Mod de preparare

Împarţi aluatul de cataif în două părţi egale. Ungi o tavă de mărime medie cu ulei şi aşezi în ea jumătate de aluat. Migdalele le amesteci bine cu zahărul pudră şi cu jumătate din cantitatea de scorţişoară şi le aşezi peste aluatul din tavă, după care acoperi cu cealaltă jumătate de aluat. Le ungi cu ulei sau cu unt şi le stropeşti cu puţină apă. Le coci în cuptor, la temperatură medie, 30 de minute.

Pentru sirop, torni într-un vas trei căni de zahăr şi patru de apă. Laşi la fiert cinci minute, apoi adaugi scorţişoara şi coaja de lămâie. Laşi la fiert până când capătă consistenţa unui sirop. Înainte de a-l lua de pe foc adaugi câteva picături de apă de trandafiri. Siropul îl laşi să se răcească şi îl torni peste cataif.

Loading...