Ce-ţi prezic astrele în bucãtãrie în perioada 19 aprilie – 16 mai

horoscop jpeg

Horoscop realizat de astrolog Minola Bratoveanu psiholog@astrologie-medicala.ro www.astrologie-medicala.ro

Berbec (21.03 – 21.04)

Să te apuci serios de gătit poate fi un proiect pe care să-l demarezi în această primăvară. Poţi lua cursuri specializate de artă culinară sau poţi încerca empiric să aplici  practic reţete până când rezultatul obţinut devine cu adevărat satisfăcător.

Taur (22.04 – 21.05)

Ai mult simţ practic şi ştii să cheltuieşti banii în mod eficient. Aceste tendinţe se văd şi când mergi la piaţă, deoarece cumperi produse ieftine şi bune, iar în bucătărie pregăteşti meniuri delicioase folosind ingrediente destul de simple, deci puţin costisitoare.

Gemeni (22.05 – 21.06)

În această primăvară, consumi multe produse de sezon: ceapă verde, ridichi, salată verde, leurdă, spanac. Cura de crudităţi te ajută să-ţi cureţi organismul de toxinele acumulate de la hrana mai grea din timpul iernii şi să-ţi reiei silueta mai suplă, pentru perioada de vară.

Rac (22.06 – 22.07)

Eşti o fire relativ gurmandă, deoarece mâncarea îţi conferă o stare de mare confort emoţional. Ştii să găteşti destul de bine şi o faci oricât de des ai ocazia. În această  perioadă poţi încerca supe şi ciorbe de primăvară, în care adaugi şi multe crudităţi.

Leu (23.07 – 22.08)

Chiar dacă mulţi te consideră arogant/ă, eşti o fire credincioasă, prin urmare, încerci să ţii post până la Paşte, ca să te purifici sufleteşte şi trupeşte. Cauţi reţete mai interesante, pe bază de ciuperci, varză, fasole, soia şi cartofi.

Fecioară (23.08 – 21.09)

Încerci să te pregăteşti pentru Paşte cu tot ceea ce este necesar: ouă, cozonac, carne de miel, unele dintre acestea fiind preparate chiar de tine.  După această perioadă,  continuă să ai o alimentaţie mai uşoară, ca să te menţii în formă.

Balanţă (22.09 – 22.10)

Poţi încerca să ţii post, dar ştii să profiţi la maximum şi de dezlegările la peşte, pe care-l adori. După Paşte te reîntorci la o alimentaţie „cu de toate”, mai ales la dulciuri.

Scorpion (23.10 – 21.11)

Eşti o persoană cu multe dorinţe şi mari pofte culinare. Vei avea grijă să nu-ţi lipsească friptura de miel în zilele Paştelui, dar şi drobul, vinul de calitate, cozonacul cu nuci şi stafide, precum şi pasca. Vei sărbători Paştele împreună cu cei apropiaţi.

Săgetător (22.11 – 20.12)

Nu-ţi refuzi nimic din punct de vedere al hranei şi al băuturii. Totuşi, restricţiile religioase, dar şi cele medicale te fac să fii mai reţinut/ă din punctul de vedere al alimentelor.

Capricorn (21.12 – 19.01)

Eşti o fire conservatoare, care respectă destul de strict tradiţiile. Prin urmare, ţii post şi te pregăteşti pentru Paşte. Totuşi, după Sărbătoarea Pascală vei reîncepe să consumi cam tot ceea ce-ţi pofteşte inima, inclusiv dulciuri rafinate şi băuturi fine.

Vărsător (20.01 – 18.02)

Vei încerca să petreci Paştele într-un mod mai neobişnuit, oricum nu acasă, ci la munte, la mare, în străinătate, şi cu prietenii. Oriunde vei ajunge, încerci să consumi   preparate locale, din care nu ai mai gustat până acum.

Peşti (19.02 – 20.03)

Puternic înclinată către domeniul religios, încerci să te pregăteşti cât mai bine pentru Paşte. Vei participa la multe slujbe religioase, vei ţine post, dar eşti tentat/ă să consumi cam multe băuturi, mai ales alcoolice, ca să compensezi restricţiile alimentare specifice acestei perioade.