Ciorbele sunt mai savuroase dacă sunt preparate şi cu câţiva cartofi. Pe lângă faptul că sunt pe placul tutror, cartofii conferă şi saţietate. Dacă eşti în criză de timp sau pur şi simplu ai epuizat orice idee de mâncare gustoasă, poţi încerca această reţetă de ciorbă de cartofi.

Ingrediente

6 cartofi
1 morcov
1 ceapă
1 bucăţică ţelină
1 pahar suc de roşii
sare
piper
ulei
mărar
smântână, opţional

Preparare

Speli legumele, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţele. Într-o cratiţă torni puţin ulei şi apă. Adaugi legumele şi le fierbi cu capac 5 minute. Torni apă în funcţie de cât de deasă vrei să iasă ciorba.

Când cartofii s-au fiert pui sucul de roşii. Potriveşti de sare şi piper. Mai laşi să fiarbă 10 minute. Opreşti focul şi adaugi mărar tocat. Ciorba o poţi servi, dacă vrei, cu smântână.

Ciorbă rusească Soleanca

Ciorbă de perişoare, ideală în zilele friguroase

Cum faci cea mai bună ciorbă de curcan cu tăiţei de casă

Loading...