Cea mai bună ciorbă de peşte

ciorba de peste jpeg

Încălzeşte-te în zilele reci cu o delicioasă ciorbă de peşte. Nu ai cum să dai greş cu această reţetă, iar cei dragi vor mânca tot din farfurie.

Ingrediente

1 ardei 1 ceapă 2 morcovi 2-3 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 2,5 kg peşte 1,5 l borş piper sare 2-3 linguri bulion 1 ou 1 legătură leuştean smântână, opţional usturoi orez

Preparare

Mărunţeşti ceapa şi ardeiul. Tai legumele, mai puţin un morcov pe care-l razi. Le pui la fiert alături de o mână de orez şi apă cât să le acopere. Separat, speli bine peştele şi opăreşti căpăţânile, apoi le pui în oala de ciorbă, alături de borş şi laşi la fiert 30 de minute. Potriveşti de sare şi piper, adaugi bulionul, un ou bătut şi amestecat cu puţină zeamă din oală. După stingerea focului, presari leuştean tocat. La servire, pui usturoi şi, dacă vrei, smântână, după gust.