Cea mai bună ciorbă de praz
Alege prazul ca ingredient-vedetă pentru această reţetă de ciorbă şi vei vedea cât este de gustoasă.
Ingrediente
2 morcovi 1 ţelină 2 fire praz 2 linguri ulei 1 ceapă 1 păstârnac 1 mână fidea fără ou, opţional 500 ml borş 250 ml suc de roşii 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare piper
Preparare
Cureţi rădăcinoasele şi le tai cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti uşor ceapa, apoi le pui şi pe ele în oală. Torni apă atât cât să fie acoperite cu trei degete peste. Îndepărtezi primele două foi de la firele de praz, apoi le tai rondele. Le speli sub jet de apă şi le pui în oală. Le laşi 10 minute şi torni sucul de roşii, ţii să dea câteva clocote şi adaugi borşul. Potriveşti gustul de sare şi piper, laşi câteva minute şi opreşti focul. Dai deoparte şi presari leuşteanul şi pătrunjelul tăiate fin. Serveşti ciorba cu fidea fiartă separat.