Încă din copilărie, mi-a plăcut foarte mult crema de zahăr ars şi mirosul pe care îl răspândea în toată casa. Am încercat de-a lungul anilor, să îmbunătăţesc reţeta şi să-i mai adaug o aromă nouă. Aşa că, iată cea mai bună cremă de zahăr ars cu struguri, o reţetă de sezon, pe care am preparat-o nu de mult timp.

Cea mai bună cremă de zahăr ars cu struguri - Ingrediente

4 ouă
500 ml lapte
400 g zahăr
esenţă vanilie
1 ciorchine struguri

Cea mai bună cremă de zahăr ars cu struguri - Mod de preparare

Topeşti 200 g de zahăr, iar când devine arămiu dai oala deoparte de pe foc şi înclini vasul astfel încât să îmbraci pereţii în zahăr. Amesteci laptele călduţ cu ouăle bătute, cu zahărul rămas şi esenţa de vanilie, după gust, şi-l torni peste zahărul ars. Dai vasul la cuptor, pe baie de aburi, şi ţii până când crema se rumeneşte pe margini. Dai deoparte şi laşi la răcit. Serveşti cu struguri.

Cea mai gustoasă cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Budincă cu zahăr ars

Tort de zahăr ars cu blat de ciocolată

Loading...