Aveţi cămara plină cu dulceţuri? Nu ştiţi ce deserturi aţi putea prepara cu ele? Nimic mai simplu! Încearcă această prăjitură, cea mai bună plăcintă cu nuci şi dulceaţă.

Cea mai bună plăcintă cu nuci şi dulceaţă - Ingrediente

2 pachete foi de plăcintă
1 kg nuci zdrobite
500 g zahăr
1 vârf de cuţit sare
2 pliculete zahăr vanilat
3-4 linguri apă
50 g unt
coajă de lămâie şi portocală, după gust
dulceaţă de portocale
unt pentru uns foile

Cea mai bună plăcintă cu nuci şi dulceaţă - Mod de preparare

Topeşti untul şi îl laşi la răcit. Prepari un sirop din apă, sare, zahăr, coajă de lămâie şi de portocală şi zahăr vanilat. Adaugi în combinaţie şi nucile zdrobite şi opreşti focul. Pui untul şi amesteci până când obţii o cremă.

Ungi fiecare foaie de plăcintă cu unt şi aşezi într-o tavă de aragaz, tapetată, câte 2 foi de plăcintă, un rând de cremă cu nuci şi tot aşa până termini ingredientele.
Dai la cuptorul încins, în prealabil, şi coci aproximativ 45 de minute. Scoţi şi laşi la răcit.

Înainte de a servi, glazurezi plăcinta cu dulceaţă de portocale rece.

Prăjitură cu mac şi nuci

Crostată cu prune şi nuci

Pacheţele cu nuci

Tartă cu nuci şi gem de prune

Loading...