Combinaţia de paste şi creveţi e delicioasă, iar dacă mai adaugi şi nişte sos cremos de unt cu usturoi, fii sigură că vei obţine un preparat demenţial.

Paste cu creveţi, unt şi usturoi - ingrediente necesare:

- 250 de grame de paste 
- 300 de grame de creveţi
- cinci căţei de usturoi
- un ardei iute
- zeama obţinută dintr-o lămâie
- două linguri de unt
- o lingură de ulei de măsline
- două linguri de vin alb
- sare şi piper, după gust
- o legătură de pătrunjel tocat

Paste cu creveţi, unt şi usturoi - mod de preparare:

Fierbe pastele potrivit instrucţiunilor de pe pachet, iar apoi adaugă şi un pic de sare.

Între timp, pregăteşte sosul pentru paste.

Într-o tigaie încinsă, adaugă uleiul şi untul, dar şi usutoriul tăiat mărunt şi ardeiul, iar apoi adaugă creveţii.

Stropeşte totul cu vin alb şi zeamă de lămâie şi condimentează cu sare şi piper.

Atunci când pastele au fiert, scurge-le bine şi adaugă-le în sos. Aşteaptă să mai fiarbă câteva minute, iar la final presară pătrunjelul tocat mărunt.

Poftă bună!
 

Loading...