În această ultimă zi a săoptămânii, îţi propunem o delicioasă mâncare: cea mai bună reţetă de sardine umplute. Cu ce le poţi umple? În principiu, cu ce vrei tu, dar, ca să-ţi fie mai uşor, încearcă prima dată reţeta noastră.

Cea mai bună reţetă de sardine umplute - Ingrediente

16 sardine curăţate de solzi
2 căni pesmet
1 cană pătrunjel tocat
½ căţel usturoi
1 cană caşcaval răzuit
1 ou bătut
sare
piper
ulei

Cea mai bună reţetă de sardine umplute - Cum se prepară

Îndepărtezi capetele şi organele fiecărui peşte şi elimini şira spinării. Presari pesmetul, pătrunjelul şi usturoiul într-un blender şi mixezi. Apoi, pui compoziţia într-un vas împreună cu jumătate din cantitatea de caşcaval, oul, sarea şi piperul după gust. Amesteci bine.

Umpli peştii cu compoziţia obţinută şi îi aşezi într-o tavă pe care ai uns-o în prealabil cu ulei. Încingi cuptorul şi bagi peştii la făcut. Îi laşi cam 20-25 de minute la foc mediu. Înainte cu 10 minute de a-i scoate, presari şi restul de caşcaval răzuit. Serveşti cât sunt calzi.

Cum să faci cea mai bună tocăniţă de peşte

Peşte la grătar cu sos de piper

Cum să cureţi şi să filetezi peştele?

Loading...