Cea mai bună reţetă de vafe. Secretul pentru a fi pufoase
Cu siguranţă ai mai mâncat vafe până acum, dar de câte ori nu ţi s-a întâmplat să fie uscate? Noi îţi spunem ce trebuie să faci pentru a fi pufoase.
De ce ai nevoie pentru vafe
350 g făină
100 g zahăr brun
2 linguri praf de copt
1 praf de sare
2 ouă
300 ml lapte
2 linguri oţet
50 g unt moale
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară vafele
Combini făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Amesteci gălbenuşurile, laptele, oţetul, untul topit şi esenţa de vanilie, apoi le pui peste făină şi omogenizezi. Dai drumul la aparatul pentru vafe, deoarece trebuie să fie bine încins.
Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în aluatul de vafe. Ungi aparatul cu ulei şi pui compoziţie, apoi prepari vafele până se rumenesc uşor. Le serveşti cu gem de fructe.