Cea mai bună supă de roşii cu busuioc

supa de rosii cu busuioc jpeg

Una dintre cele mai gustoase supe, aceasta îţi va încânta simţurile încă de la primele linguri. Şi cu cât roşiile sunt mai dulci, cu atât sunt mai bune în supă. Încearcă şi tu reţeta, iar mâncarea va fi gata în doar 40 de minute!

Cea mai bună supă de roşii cu busuioc – Ingrediente

2 linguri unt 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 morcovi potriviţi, tăiaţi cubuleţe 1 ceapă medie, tocată 1 litru supă de pui 240 ml apă 6-8 roşii coapte, tocate busuioc proaspăt, după gust, tocat pătrunjel proaspăt, după gust, tocat zeamă de lămâie parmezan ras, opţional

supă de pui

Cea mai bună supă de roşii cu busuioc – Mod de preparare

Într-o oală adâncă, topeşti untul la foc mediu. Adaugi usturoiul, morcovii şi ceapa. Căleşti la foc mediu-mic, până când se înmoaie ceapa. Adaugi supa de pui şi apa, acoperi şi fierbi la foc mic 20 de minute. Încorporezi roşiile şi fierbi încă 10 minute.

Iei oala de pe foc şi, folosind un blender manual, amesteci până obţii o supă-cremă omogenă. Adaugi pătrunjelul şi busuiocul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Iar dacă aroma nu e încă pe placul tău, pui un pic de zeamă de lămâie, după gust. Serveşti supa de roşii alături de câteva felii de pâine cu usturoi. La final, dacă vrei, presari puţin parmezan ras.

Sursa + foto: onelittleproject.com

Supă de mere şi ţelină

Supă de mere şi ţelină

Cea mai simplă supă de roşii

Cea mai simplă supă de roşii

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă de porumb. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de porumb. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de fasole şi păstârnac. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de fasole şi păstârnac. Reţeta lui Jamie Oliver