Unul dintre deserturile copilăriei, mă provoacă de multe ori să-l prepar pentru cei dragi! Am încercat câteva variante, dar cred că am găsit cea mai gustoasă cremă de zahăr ars, după o reţetă simplă, pe care o găseşti şi tu mai jos.

Cea mai gustoasă cremă de zahăr ars - Ingrediente

8 ouă
250 g zahăr
1 l lapte
1 plic zahăr vanilat
10 linguri zahăr pentru caramel
frunze de mentă (pentru decor)
coajă de portocală răzuită (pentru decor)

Cea mai gustoasă cremă de zahăr ars - Mod de preparare

Pui cele 10 linguri de zahăr într-o cratiţă la foc mic pentru a se carameliza. Amesteci până ce s-a topit zahărul. Acoperi uniform pereţii cratiţei şi laşi la răcit.
Amesteci ouăle, laptele, zahărul şi vanilia. Torni compoziţia rezultată în cratiţa cu zahărul ars. Bagi la cuptor, la foc mic, 45 de minute, până ce se întăreşte crema.

Scoţi cratiţa de la cuptor şi laşi la răcit circa 50 de minute. Răstorni pe un platou şi ornezi crema cu frunze de mentă şi coji de portocală răzuite. O serveşti rece.

Tort cu cremă de zahăr ars

Budincă cu zahăr ars

Prăjitură cu foi de zahăr ars şi lămâie

Tort de zahăr ars cu blat de ciocolată

Loading...