Cea mai pufoasă omletă cu ceapă caramelizată

omleta jpeg

Parcă ziua este mai frumoasă atunci când o începi cu un mic dejun delicios. Aşadar, ce ai spune de o porţie de omletă pufoasă, servită cu ceapă caramelizată?

De ce ai nevoie pentru omletă

6 ouă

1 ceapă mică

2 linguri oţet balsamic

2 linguri ulei

1 lingură unt

1 lingură smântână

sare

piper

salată verde

Cum se prepară omleta

Cureţi şi feliezi ceapa. Încingi uleiul în tigaie, adaugi ceapa, sare şi piper, după gust şi o laşi până când devine sticloasă şi se rumeneşte uşor pe margini. Când ceapa este aproape gata, adaugi oţetul balsamic şi mai laşi puţin să se evapore. Dai deoparte.

Baţi ouăle cu smântâna şi un praf de sare. Topeşti untul în altă tigaie şi pui ouăle, amestecând constant. Când este aproape închegată, pui omleta pe farfurie. Aşezi desupra ceapa şi salata verde.

Sursa http://www.foodmakesmehappy.com

http://www.foodmakesmehappy.com