Ne răsfăţăm cu ce a mai rămas din această vară şi din ofertele aromate ale ei, şi pregătim cea mai simplă prăjitură cu piersici, un deliciu pe gustul oricui.

Cea mai simplă prăjitură cu piersici - Ingrediente

Pentru crustă şi topping
2 căni făină
1 cană fulgi ovăz
⅔ cană zahăr brun
1 linguriţă scorţişoară
¼ linguriţă nucşoară
20 linguri unt tare

Pentru umplutura de piersici
1 cană zahăr granulat
120 g cremă brânză, moale
2 ouă
¼ cană lapte
¼ cană făină
½ linguriţă esenţă vanilie
sare
4-5 căni piersici, curăţate de coajă şi tăiate bucăţi

Cea mai simplă prăjitură cu piersici - Mod de preparare

Încinge cuptorul. Într-un vas mediu, amesteci făina, fulgii de ovăz, zahărul, scorţişoara, nucşoara. Amestecă această compoziţie cu untul până obţii o compoziţie sfărâmicioasă.

Păstrează 2 căni din acest amestec pentru topping, iar restul îl pui într-otavă tapetată şi presezi. Lasă în cuptor 10 minute.

Între timp, amestecă zahărul cu crema de brânză până se face o compoziţie moale şi omogenă, încorporează ouăle bătute, laptle, făina, esenţa de vanilie şi sare. Încorporează cu grijă şi piersicile. Scoate tava din cuptor şi toarnă cu grijă umplutura. Pune deasupra restul de amestec sfărâmicios şi mai laşi la copt 32-35 de minute sau până se încheagă umplutura.

http://chocolatewithgrace.com/

Plăcintă cu piersici

Prăjitură cu jeleu de piersici

Tartă cu piersici

Loading...