Cea mai simplă reţetă de mousse de ciocolată este în aceeaşi măsură delicioasă dar şi versatilă. Poţi presăra fulgi de ciocolată deasupra, dar nu este absolut necesar. Vei fi impresionat de rezultat!

Cea mai simplă reţetă de mousse de ciocolată - Ingrediente

2 ouă
¼ cană zahăr
2½ căni frişcă lichidă
150 g ciocolată neagră

Cea mai simplă reţetă de mousse de ciocolată - Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahăr timp de 3 minute. Între timp, încingi 1 cană de frişcă lichidă într-o tigaie mică până se încinge, dar să nu fiarbă. Cu mixerul pornit la viteză mică, torni frişca fierbinte peste ouă şi omogenizezi.

Apoi, adaugi acest amestec în tigaie, la flacără mică, amesteci încontinuu 5 minute până se mai îngroaşă. Nu da în clocot.

Dă la o parte de pe foc şi încorporezi ciocolata, amesteci până se topeşte. Acoperi şi dai la frigider 2 ore, amestecând din când în când. Când s-a răcit şi s-a mai întărit, mixează restul de frişcă până se întăreşte. Scoate ciocolata de la frigider şi cu ajutorul unei spatule încorporează în smântâna bătută. Serveşte imediat sau dă la frigider.

sursa: http://cookiesandcups.com/

Spumă de mere

Spumă de ciocolată cu zmeură

Prăjitură cu spumă de căpşuni şi cacao

Loading...
Evaluează articolul