La final de săptămână, prepară-le celor mici o tavă de negresă şi răsfaţă-i cu un desert apetisant, cu multă nucă.

Ingrediente

150 g ciocolată neagră
125 g unt
200 g zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
100 g făină
3 ouă
1 pliculeţ de drojdie uscată
100 g miez de nucă
coajă de portocală confiată
1 praf sare

Preparare

Tai ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi, adaugi untul, puţin câte puţin, amestecând continuu, până când capătă consistenţa unei creme. Separat, într-un castron, baţi ouăle cu zahărul, adaugi crema de ciocolată, praful de sare şi făina amestecată cu drojdia, în ploaie, apoi încorporezi coaja de portocală şi nucile tăiate fin.

Omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă tapetată. Dai la cuptorul încins aproximativ 30 de minute. O serveşti a doua zi.

Foto: pixabay.com

Loading...
Evaluează articolul