Încet-încet se strecoară pe tarabe în pieţe şi îşi fac loc în meniul nostru în tot felul de preparate. Pregăteşte şi tu cea mai simplă reţetă de prăjitură cu pere, în care vei descoperi aromele sfârşitului verii şi începutului toamnei într-un preparat delicios.

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu pere - Ingrediente

Pentru blat
250 g făină
5 ouă
coajă rasă de lămâie
250 g zahăr pudră
5 linguri ulei
1 praf sare
ulei pentru uns tava

Pentru umplutură
4 pere

Pentru decor
zahăr pudră
coajă de lămâie

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu pere - Mod de preparare

Pentru aluat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare, apoi adaugi zahărul, în ploaie, coaja rasă de lămâie şi baţi continuu până când obţii o spumă tare. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, ca la maioneză. Pui în albuşuri, alternativ, făina, amesteci, apoi gălbenuşurile şi încorporezi. Procedezi astfel până când termini ingredientele.

Speli perele, le descojeşti, le cureţi de cotor şi căsuţa cu seminţe şi le tai felii pe lung. Torni aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi nivelezi, apoi aşezi feliuţele de pere pe care le împingi şi tragi uşor, peste ele, aluat.

Dai la cuptorul încins şi ţii până când trece testul scobitorii. Serveşti prăjitura ornată cu zahăr pudră şi cu feliuţe de coajă de lămâie.

Cea mai simplă reţetă de tarte cu pere

Plăcintă cu pere (fără zahăr)

Prăjitură cu mac şi pere

Loading...