Zemoasele piersici, originare din Asia, sunt delicioase preparate în diverse deserturi. Am încercat şi noi mai multe reţete, dar cel mai mult ne-a plăcut cea mai simplă reţetă de prăjitură cu piersici pe care vrem să o împărtăşim cu voi.

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu piersici - Ingrediente

6 ouă
300 g zahăr
200 g făină
100 ml ulei
50 ml apă minerală
2 plicuri zahăr vanilat
1 vârf sare
1 plic praf de copt
5 piersici potrivite

Pentru decor
lichior de vişine sau vişinată
coacăze roşii

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu piersici - Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă cu 200 g zahăr până se topeşte complet. Amesteci gălbenuşurile cu apa minerală, uleiul, sarea şi cu zahărul vanilat. Torni peste albuşuri, apoi pui făina şi praful de copt.

Opăreşti piersicile, le cureţi de coajă şi de sâmburi şi le tai feliuţe. Ungi o formă rotundă antiaderentă şi aşezi, sub formă de evantai, feliuţele de piersici. Presari zahărul rămas.

Torni compoziţia peste fructele din formă şi dai la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute. Laşi prăjitura la răcit în formă şi o răstorni în momentul servirii, pe un platou peste care ai turnat un pic de lichior de vişine sau vişinată. La final, ornezi cu coacăze roşii.

Plăcintă cu piersici

Cel mai bun tort cu piersici

Prăjitură cu jeleu de piersici

Loading...