O reţetă gustoasă de toamnă, supa cremă de dovleac nu are cum să nu îţi intre în graţii, îndulcind zilele friguroase.

Ingrediente

1 kg miez de dovleac, tăiat cubuleţe
400 ml fiertură de pui sau legume
2 linguri unt
200 g smântână
2 morcovi
150 g ceapă tocată
oregano, după gust
pătrunjel, după gust
sare
piper

Mod de preparare

Într-o oală, pui împreună dovleacul cubuleţe, supa de pui, morcovii curăţaţi şi daţi prin răzătoare şi ceapa. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau până când dovleacul devine moale.

Dai legumele fierte, cu tot cu zeamă, la blender. Adaugi untul. Mixezi până se formează o pastă groasă, apoi încorporezi smântâna. Serveşti cu oregano şi pătrunjel.

Sursa http://www.thepetitecook.com

Loading...