Clasica supă de roşii este o variantă cu care nu ai cum să dai greş dacă vrei să îi răsfeţi pe cei dragi. Încearcă această reţetă simplă şi rapidă!

Ingrediente

2 kg roşii moi
2 morcovi, daţi pe răzătoare
1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe
1 ceapă, tocată
30 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare

Opăreşti roşiile, apoi le descojeşti. Le pui la fiert, aproximativ 10 minute. Separat, în alt vas, căleşti morcovii, ceapa şi ardeiul. După ce s-au înmuiat, stingi cu apă fiartă. Roşiile fierte le mixezi cu blenderul ori le dai prin sită (în acest fel supa va avea mai puţine seminţe), apoi le torni peste legumele care fierb separat. Potriveşti de sare şi piper, apoi mai dai supa în câteva clocote. La final, poţi servi supa de roşii cu găluşte de griş cu orez fiert ori cu smântână şi busuioc verde.

FOTO: Profimedia

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă de porumb. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de fasole şi păstârnac. Reţeta lui Jamie Oliver

Cum să faci cea mai simplă reţetă de supă-cremă de dovlecei

Loading...