Această reţetă are un conţinut scăzut de carbohidraţi, dar cu siguranţă nu este lipsită de arome. Dacă nu eşti sigură în privinţa informaţiilor despre carbohidraţi, află că experţii ne sfătuiesc să fim mai atenţi la tipul şi la cantitatea de carbohidraţi pe care îi mâncăm.

Carbohidraţii ne oferă energie şi sunt importanţi îndeosebi pentru a alimenta cele mai importante organe, cum ar fi creierul. Calitatea carbohidraţilor este importantă atunci când încerci să îţi menţii greutatea sau vrei să slăbeşti, iar unii dintre ei îngraşă mai mult.

Încearcă, aşadar, o reţetă de regim care face parte din dieta low-carb, adică un regim cu puţini carbohidraţi.

Ceapă coaptă în bere - Ingrediente

6 cepe roşii potrivite, cu coajă
6 foi de dafin mici
1 cană de bere
sare
piper

Ceapă coaptă în bere - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la foc mare. Tai baza sau partea de jos a unei cepe, ca să stea dreaptă. Cu un cuţit ascuţit, tai în cruce partea de sus a legumei. Tot cu cuţitul, desfaci uşor partea de sus şi introduci o foaie de dafin. Aşezi cepele într-o tavă de copt.

Le stropeşti pe fiecare cu 1 lingură de bere. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi tava cât mai strâns cu folie de aluminiu. Dai la cuptor 1 oră sau până când vezi că cepele sunt moi. Le stropeşti cu restul de bere la jumătatea intervalului de timp.

Îndepărtezi folia de aluminiu. Mai ţii la cuptor 10 minute sau până când coaja devine crocantă. Serveşti cepele imediat.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Curcan în bere cu garnitură de cartofi

Pui la grătar marinat în bere

Pulpe de pui în bere neagră

Bunătăţi pentru masa de Florii: borş de hribi şi macrou în sos de bere

Loading...