Cei mai buni cartofi cu spanac, la cuptor

cartofi cu spanac jpeg

În această perioadă, pieţele abundă în legume proaspete. Îţi recomandăm să foloseşti spanacul mai des în mâncărurile tale, deoarece le va da savoare şi este o sursă excelentă de fier şi vitamine.

Ingrediente

6 cartofi 200 g spanac 2 căţei de usturoi, pisaţi ½ ceapă 1 lingură unt ghimbir, după gust piper boabe, după gust sare cimbru verde, opţional

Preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 ºC. Tai cartofii cubuleţe şi îi aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt. Presari peste ei usturoiul, ceapa tocată, piper, ghimbir ras şi amesteci până se combină toate aromele. Condimentezi cu sare, după gust. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor 30 de minute, apoi o scoţi şi îi mai laşi să se rumenească.

Speli spanacul şi il usuci. În ultimele 2 minute, adaugi frunzele de spanac. Serveşti cu cimbru verde, dacă doreşti.

Foto: Profimedia