Cei mai buni cartofi cu spanac, la cuptor
![cartofi cu spanac jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-7/7c3a796b-f915-4b98-8e75-e6665a18d87f/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
În această perioadă, pieţele abundă în legume proaspete. Îţi recomandăm să foloseşti spanacul mai des în mâncărurile tale, deoarece le va da savoare şi este o sursă excelentă de fier şi vitamine.
Ingrediente
6 cartofi 200 g spanac 2 căţei de usturoi, pisaţi ½ ceapă 1 lingură unt ghimbir, după gust piper boabe, după gust sare cimbru verde, opţional
Preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 ºC. Tai cartofii cubuleţe şi îi aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt. Presari peste ei usturoiul, ceapa tocată, piper, ghimbir ras şi amesteci până se combină toate aromele. Condimentezi cu sare, după gust. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor 30 de minute, apoi o scoţi şi îi mai laşi să se rumenească.
Speli spanacul şi il usuci. În ultimele 2 minute, adaugi frunzele de spanac. Serveşti cu cimbru verde, dacă doreşti.
Foto: Profimedia