În această perioadă, pieţele abundă în legume proaspete. Îţi recomandăm să foloseşti spanacul mai des în mâncărurile tale, deoarece le va da savoare şi este o sursă excelentă de fier şi vitamine.

Ingrediente

6 cartofi
200 g spanac
2 căţei de usturoi, pisaţi
½ ceapă
1 lingură unt
ghimbir, după gust
piper boabe, după gust
sare
cimbru verde, opţional

Preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 ºC. Tai cartofii cubuleţe şi îi aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt. Presari peste ei usturoiul, ceapa tocată, piper, ghimbir ras şi amesteci până se combină toate aromele. Condimentezi cu sare, după gust. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor 30 de minute, apoi o scoţi şi îi mai laşi să se rumenească.

Speli spanacul şi il usuci. În ultimele 2 minute, adaugi frunzele de spanac. Serveşti cu cimbru verde, dacă doreşti.

Foto: Profimedia

Loading...