Vrei să prepari ceva rapid şi gustos? Încearcă aceşti cartofi moi, cu un sos de unt şi cu un gust bogat de usturoi, care sunt acoperiţi cu un strat generos de caşcaval topit. Cei mai buni cartofi cu unt şi usturoi te vor cuceri imediat.

Cei mai buni cartofi cu unt şi usturoi - Ingrediente (4 porţii)

600 g cartofi noi (cât mai mici mici)
50 g unt
2 căţei de usturoi
sare
2 linguriţe pătrunjel uscat
120 g caşcaval

Cei mai buni cartofi cu unt şi usturoi - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Aşezi cartofii într-o oală cu apă fierbinte şi îi fierbi 15 minute sau până când vezi că sunt aproape făcuţi. Scurgi bine apa, apoi aşezi cartofii într-o tavă adâncă (tapetată cu hârtie de copt) şi îi dai la cuptor 10 minute.

Topeşti untul într-o tigaie mică şi apoi pisezi usturoiul. Rumeneşti totul 2 minute, la foc mic. Iei tigaia de pe foc şi adaugi sare, după gust, şi pătrunjelul uscat. Scoţi cartofii din cuptor şi, cu o furculiţă, îi pasezi uşor, dar nu cât să îi zdrobeşti. Trebuie doar să le rupi un pic coaja, astfel încât untul să poată pătrunde.

Torni amestecul de unt şi usturoi peste cartofi şi presari caşcavalul ras. Dai tava cu cartofi la cuptor încă 10-15 minute, până se topeşte caşcavalul. Serveşti imediat aceşti cartofi calzi, cu sos de unt şi usturoi.

Sursa + foto: www.sprinklesandsprouts.com.au

Cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti

Pui cu cartofi şi broccoli. Reţetă la cuptor

Pui cu cartofi, în folie de aluminiu

Cei mai buni cartofi condimentaţi, la cuptor FOTO

Musaca de vinete şi cartofi cu carne FOTO

Loading...