Aluatul de cozonac în combinaţie cu gutuile uşor acrişoare vor transforma aceşti melcişori în una din reţetele preferate ale familiei tale.

De ce ai nevoie pentru melcişori cu gutui

Pentru aluat

150 g iaurt

500 g făină

1 plic drojdie uscată

50 g zahăr

1 praf de sare

50 g unt

1 ou

2 plicuri zahăr vanilat

1 linguriţă esenţă de rom

Pentru umplutură

2 gutui

100 g nuci

4 linguri zahăr

1 ou, pentru uns

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară melcişori cu gutui

Amesteci făina cu drojdia, zahărul şi sarea. Pui oul, torni iaurtul, untul topit, adaugi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Frămânţi până când obţii un aluat maleabil, pe care-l laşi să crească până îşi dublează volumul.

Cureţi gutuile, le tai jumătăţi, îndepărtezi cotorul şi cutia cu seminţe şi le toci. Le amesteci cu nucile sfărâmare şi cu zahărul. Întinzi o foaie din aluat, pui umplutura, o nivelezi şi rulezi. Tai rulada felii de aproximativ 2 cm grosime, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Ungi melcişorii cu ou şi dai tava la cuptor până când se rumenesc. După ce s-au răcorit, îi pudrezi cu zahăr.

Loading...