Caisele intră în categoria fructelor dulci-acrişoare, numai bune pentru deserturi. Alege fructele mai crude pentru prăjituri, deoarece acestea nu vor lăsa multă zeamă.

Ai nevoie de

Pentru blat

100 g zahăr

5 albuşuri

50 g mac

50 g făină

30 g zahăr pudră

1 praf de sare

unt, pentru uns

Pentru cremă

250 g mascarpone

200 ml smântână pentru frişcă

50 g zahăr

4 caise

zeama de la 1 lămâie

Pentru glazură

100 g ciocolată albă

2 linguri lapte

1 albuş

3 linguri zahăr pudră

1 linguriţă zeamă de lămâie

2 caise feliate

Cum se prepară tortul

Pentru blat, amesteci făina cu seminţele de mac şi zahărul pudră. Separat, mixezi albuşurile cu sarea. Adaugi treptat zahărul. Trebuie să obţii o spumă pufoasă şi fermă. În această compoziţie adaugi amestecul de făină. Torni aluatul într-o tavă cu diametrul de 17 cm şi unsă cu unt. Coci blatul 35-40 de minute la 180° C.

Pentru cremă, baţi smântâna rece cu zahărul până devine o cremă densă. O amesteci cu brânza mascarpone şi o dai la frigider 30 de minute.

Caisele le speli, le cureţi de sâmburi, le feliezi şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Pentru glazură,  amesteci energic albuşul cu zahărul pudră până obţii o pastă densă. Separat topeşti ciocolata pe baie de aburi. Adaugi laptele şi amestecul de albuş. La final, torni zeama de lămâie.

Blatul răcit îl tai în două. Peste o jumătate de blat pui crema împreună cu feliile de caise. Acoperi cu cealaltă jumătate de blat. Decorezi tortul cu glazura de ciocolată şi bucăţi de caise.

Loading...