În zilele în care vrei un preparat light, fără multe grăsimi, încearcă această reţetă de piept de pui cu legume la cuptor. Nu vei da greş, iar cei dragi se vor îndrăgosti de acest preparat simplu şi rapid.

Ingrediente

1-2 linguri ulei
5-6 căţei usturoi, tocaţi
80 ml supă de pui
coaja şi zeama de la 1 lămâie
½ linguriţă oregano uscat
3 fileuri piept de pui
sare
piper
1 lămâie feliată
2 morcovi
1 păstârnac
cartofi natur
1 linguriţă chimen
pătrunjel tocat
castraveciori muraţi, feliaţi

Preparare

Încingi uleiul, adaugi usturoiul tocat şi îl sotezi 1 minut, amestecând. Torni supa de pui, adaugi coaja rasă şi zeama de lămâie şi condimentezi cu oregano. Torni compoziţia lichidă într-o tavă de copt unsă cu puţin ulei.

Condimentezi pieptul de pui pe ambele părţi cu sare şi piper, după gust, îl aşezi în tavă, împreună cu feliile de lămâie, morcovii şi păstârnacul tăiate bastonaşe. Dai 30-40 de minute la cuptorul preîncălzit şi stropeşti din când în când legumele şi carnea cu sosul din tavă.

Când sunt gata, scoţi tava şi laşi carnea să se răcească 5 minute. Serveşti cu sos, cu garnitură de cartofi natur, presăraţi cu chimen şi pătrunjel, şi cu câteva feliuţe de castraveciori acri.

Foto: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul