Eşti în căutarea unei reţete răcoritoare de vară? Atunci trebuie să încerci acest smoothie delicios! Ai nevoie de doar patru ingrediente simple: pepene, mentă, miere şi apă. Iar rezultatul este de-a dreptul excepţional! Această băutură răcoritoare cu pepene roşu este savuroasă, iar menta îi dă un plus de gust. Ai nevoie de 5 minute pentru preparare şi ai obţinut un smoothie simplu şi delicios, pe care îl poţi consuma în fiecare zi de vară.

Cel mai bun smoothie cu pepene roşu - Ingrediente (2 porţii)

450-500 g pepene roşu congelat, tăiat cubuleţe
240 ml apă
1 lingură de miere (sau alt îndulcitor, după gust)
frunze de mentă sau de busuioc, după preferinţă

Cel mai bun smoothie cu pepene roşu - Mod de preparare

Amesteci la blender pepenele şi apa, până la omogenizare.
pasul1
Adaugi mierea şi frunzele de mentă, apoi amesteci iar la blender 10-20 de secunde, până când lichidul capătă o consistenţă cremoasă, ca de smoothie. Serveşti imediat!
pasul2

Pont

Dacă vrei să obţii cu adevărat cel mai bun smoothie de acest gen, cumpără un pepene, taie-l în cuburi mai mari sau mai mici şi pune-le în pungi care se închid cu fermoar. Astfel, ai deja pregătite cantităţile pentru smoothie. În acest fel, când vrei să prepari o băutură răcoritoare, în zilele caniculare, iei o pungă din congelator şi gata!

Înainte de toate, scoţi pepenele din pungă şi îl încălzeşti 30 de secunde în cuptorul cu microunde, suficient cât să se desfacă bucăţile mari. Pepenele nu trebuie să fie tare ca piatra, ca să nu îţi deterioreze blenderul. Dar nu trebuie să fie nici complet dezgheţat, deoarece vei pierde textura lichidă a smoothie-ului.

Sursa + foto: pinchofyum.com

Smoothie cu sfeclă şi castravete (colesterol) FOTO

Smoothie cu pătrunjel şi castravete (detoxifiere)

Smoothie de căpşuni şi pepene (piele frumoasă) FOTO

Smoothie cu banane şi ghimbir (digestie)

Loading...